Meer nieuws

Gazelle wint If Design Award

Met onze Ami C8 HMS en CityGo hebben wij de iF Design Award geworden in de categorie sports/outdoor/fietsen. Deze award geldt als één van de belangrijkste designprijzen ter wereld. De jury beoordelt zo'n 6400 inschrijvingen uit 54 landen.

Cobi Bike connect

De perfecte combinatie tussen fiets en smartphone

Winnaar tweewielerwinkel van het jaar 2018 van de gemeente Oldambt

We zijn winnaar van de gemeente oldambt geworden!! We mogen ons met trots gemeentewinnaar tweewielerwinkel van het jaar 2018 noemen

NIEUW!!!!! Display hoesjes en accu covers

Nieuw Bij RoggeveldFietsen! Universele display hoesjes en Accu covers

Genomineerd voor tweewielerwinkel van het jaar 2018

We zijn weer genomineerd voor de titel: Beste tweewielerwinkel van het jaar 2018. Dit is een consumentenprijs. hiervoor kunt u uw stem uitbrengen op de site van de tweewielerverkiezing.

Fietsendrager diamant Pro User van € 399 nu voor € 329 (inclusief gratis oprij goot)

Is voor de 4e keer beoordeeld als Beste Koop! De Diamant is beoordeeld tot Beste Koop 2012, 2014, 2015 én Beste Koop 2016! Bij ons nu gratis een oprijgoot t.w.v. € 31.95. Te koop bij de beste tweewielerwinkel van de provincie Groningen

Zadelmeting

Heeft u last van zadelpijn? kom naar onze winkel en doe een zadelmeting. Zo kunnen wij bepalen welk zadel het beste bij u past.


Zadelmeting

Wat is zadelpijn en hoe voorkom je dit?

Veel fietsers hebben last van zadelpijn. Soms zelfs zo erg dat ze het fietsen voorgoed voor gezien houden. Door een verkeerd zadel - bijvoorbeeld te smal of te zacht - worden zenuwen en pezen rondom de zitbotten belast. Dan kunnen deze afknellen en dat veroorzaakt zadelpijn. Kies daarom een fietszadel dat bij u past. Ook de stand van het zadel is belangrijk, zodat u precies op de twee zitbotten zit. De druk zit hierdoor op de juiste plek. Met een goed passend zadel fietst u gegarandeerd zonder zadelpijn. Hoe lang de rit ook duurt! 

Welk zadel heeft u nodig?

Dat is onder andere afhankelijk de afstand tussen uw twee zitbeenderen. Dat zijn de twee onderste botten van het bekken. Met onze zadelmeting kunnen wij u adviseren over het zadel dat het beste bij u past.

Hoe wordt u opgemeten? Gewoon even zitten

Met onze zadelmeting worden de drukpunten van uw zitvlak opgemeten. Voor de meting gaat u op een speciale stoel zitten waarop een gelkussen ligt. Er ontstaat dan een afdruk van uw zitbeenderen in het gelkussen. De fietsspecialist meet  nauwkeurig de afstand tussen de zitbeenderenDeze gegevens , gecombineerd met een aantal feiten over uw fietsgedrag worden verzameld. Vervolgens krijgt u een advies over welk type zadel en welke maat  het beste bij u passen.   

Soorten fietszadels

wij kunnen op basis van het advies precies vertellen welk zadel geschikt is. Belangrijk is ook de neus van het zadel. Een verlaagde neus geeft extra comfort en voorkomt hinderlijke druk in het kruis (bij mannen) of rond het schaambeen (bij vrouwen).

Laat uw zadel goed afstellen

Maar met alleen een goed zadel bent u er nog niet. Ook belangrijk is een goede afstelling van het zadel; op de juiste hoogte, wat meer naar voren of naar achteren en eventueel wat gekanteld. Daar zorgen wij natuurlijk voor.

 [https://www.youtube.com/watch?v=vlM-RB0cQrk]TerugDeel het met uw vrienden!


Contactgegevens

  • Poststraat 6
  • 9679 AA, Scheemda
  • E-mail ons
  • (0597) 59 21 62
  • KvK: 55648290
  • BTW: NL105909750B01

Openingstijden

Maandag:  Gesloten
Dinsdag:  8:30 t/m 18:00 uur
Woensdag:  8:30 t/m 18:00 uur
Donderdag:  8:30 t/m 18:00 uur
Vrijdag:  8:30 t/m 18:00 uur
Zaterdag:  8:30 t/m 16:00 uur
Zondag:  Gesloten
 
Tussen 12.00 uur en 13.00 uur zijn we gesloten.


Facebook


Financiering

Onze merken

Alpina
Azor
Bakfiets.nl
Dahon
Gazelle
Loekie
Sparta
Union
Van Raam